Hogyan tisztítanak a padlótisztítók?

Ez úgy tűnhet, mintha egy közös kérdés lenne, de meg tudja-e becsülni, hogy mi az első téma, amelyet a Comac kezdőknek szóló képzései során fedeztek fel? Ez a padlómosó alkatrészeinek és működési módjának elemzése.

Az alapokból kiindulva fontos, hogy a Comac csapata mélyreható ismeretekkel látja el a gépeket és helyesen használja azokat. Figyelembe véve a professzionális takarítási piacot, az első nagy különbség, amelyet ki kell emelnünk, a különbség a gyalogkisérős és a ráülős takarítógépek között. Ezután fontos megadni a teljesítményt és a kefe típusát, mivel számos különböző modell közül választhatunk, vannak olyan elektromos vagy akkumulátoros gépek, amelyek körkefés, hengeres vagy orbitális kefe alapra vannak felszerelve.

Vegyünk példának egy tisztító-szárító takarítógépet, mint az Optima 85 B, láthatjuk, hogy a kefe alapja két tárcsás kefe. De a kefék előtt, az oldat tartályt tiszta vízzel vagy szükség esetén takarítószeres oldattal kell feltölteni. Ha az Optima Comac gyors feltöltő rendszerrel van felszerelve, akkor a tartályt gyorsan feltöltheti a kezelő jelenléte nélkül is.

Az oldat körforgás legfontosabb fázisa a vegyi anyag helyes adagolásának biztosítása, ez az oka annak, hogy az Optima felszerelhető a Comac adagoló rendszerrel (CDS), és az oldat homogén módon kiáramlik mindkét keféhez, ebben az esetben elosztó blokkról beszélünk.

Ezután a kefékhez érkező oldat és mechanikai hatásuk eltávolítja a szennyeződéseket a padlóról. Ezért fontos, hogy a keféket megfelelő sörtékkel válasszák ki a tisztítandó padlóra, anélkül, hogy megfeledkeznének arról, hogy egyes kefe alapokra felszerelhetők olyan pad-ek, amelyek csiszolóbbak és így jobb eredményt érnek el.

Később a legkényesebb fázis zajlik, ami a piszkos víz összegyűjtése. A mosó- és szárítógép áthaladása után a padlónak tökéletesen száraznak kell lennie, különösen azért, hogy megóvja a gép környezetében lévő emberek biztonságát. A tökéletes száradást a gumibetét munkája biztosítsa, a gép hátulján. A padlóra alkalmas gumi lapokkal kell felszerelni a takarítógépet és ügyelni kell arra, hogy a felszívógumi alkalmas legyen a különböző szennyeződéseket. Például olajok és zsírok esetén a Comac olajálló poliuretán gumik használatát javasolja.

Ezen a ponton a piszkos vizet be kell vezetni a visszanyerő tartályba, és ebben a szakaszban a szívó motor lép működésbe. Mivel ez egy kényes fázis, néha két különböző motor használatos erre a tevékenységre.

Nyilvánvaló, hogy különösen a legújabb generációs padlómosó berendezések olyan technológiákkal és érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek megkönnyítik a használatukat és nagyban javítják tisztítási eredményüket. Ne felejtsük el, hogy a különböző környezetekben a tisztítási igények eltérőek lehetnek, ezért a Comac hivatalos forgalmazója, az Il Contatto Kft készen áll arra, hogy segítséget nyújtson Önnek.

Hogyan tisztít


Kövessen minket: